Hlavní obsah

Pohádkový jackpot ve sportce si vyzvedla studentka žijící v zahraničí

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Po téměř dvou měsících si konečně výherkyně vyzvedla jednu z největších výher, která kdy padla v legendární loterii Sportka. Jackpot ve výši 94 482 333 korun získala na konci srpna mladá studentka žijící v zahraničí. Tam si též plánuje pořídit vlastní bydlení a auto. Část peněz chce rozdělit i mezi rodinu.

Foto: Sazka

Ilustrační foto

Článek

Výherní kombinaci, která jí přinesla nemalé jmění, vsadila na konci srpna mladá žena na benzinové stanici ve středních Čechách, kde trávila dovolenou se svou rodinou.

„Nikdy jsem nic nevyhrála, sázím jen příležitostně, když se vracím do Česka navštívit rodiče. Zkusila jsem štěstí společně s tátou, který naopak hraje sportku pravidelně,“ řekla při převzetí peněz mladá výherkyně. Zatímco tatínek sází vždy náhodný tip čísel, v onen osudný den se otec s dcerou rozhodli vyplnit tiket vlastními čísly.

Jak se ukázalo, šlo o šťastnou volbu. Žena 30. srpna vyhrála superjackpot sportky. Tiket však mladá studentka pustila záhy z hlavy a nechala ho v Česku. Táta jej pak po pár týdnech nechal zkontrolovat a hned mi volal, že jsem vyhrála tolik peněz,“ popsala žena.

Slovák vyhrál v Eurojackpotu neuvěřitelných 1,6 miliardy korun

Koktejl

Za část výhry si chce pořídit bydlení a auto v zemi, kde studuje. Není to ale její jediný sen. „Mým největším snem je však koupit si velký obytňák a procestovat svět,“ prozradila své plány šťastná sázející. Část peněz pak studentka plánuje rozdělit mezi rodinu.

Daň by radši dala na charitu

Podle nového zákona musí výherkyně odvést 15 procent částky do státní pokladny. V tomto případě to činí 14 172 350 Kč. S daní je žena smířená.

„Beru to tak, že s tím nemohu vůbec nic dělat. Spíš mě mrzí, že ani nevím, kam těch 14 milionů přesně půjde. Osobně bych je ráda darovala na charitativní účely,“ uvedla na závěr žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám