Hlavní obsah

Podnapilá žena se u soudu vymlouvala na prasečí chřipku

Wellington

Novozélanďanka, kterou policie přistihla při řízení pod vlivem alkoholu, použila u soudu originální výmluvu pro svůj prohřešek - mohla za to prý takzvaná prasečí chřipka. O případu v úterý informovala agentura AP.

Článek

Obchodní manažerka Deborah Karen Grahamová soudu v Queenstownu na jihu země v pondělí řekla, že vypila jen tři skleničky vína. Jejich účinek ale prý zesílilo nové chřipkové onemocnění, z něhož se zotavuje. Novozélandské zákony při řízení tolerují malé množství alkoholu v krvi.

"Měla prasečí chřipku a právě se z ní dostávala... Protože byla nakažená touto chřipkou, myslí si, že jí to mohlo zasáhnout silněji," vysvětlila teorii své mandantky právnička Nicole Murphyová.

U soudce Kevina Phillipse však nepochodila. "Zdá se, že prasečí chřipka je teď odpovědná za všechno," odmítl argument obhajoby. Grahamové uložil pokutu 360 australských dolarů (přes 5300 korun) a na šest měsíců jí zakázal řídit auto.

Takzvaná prasečí chřipka, jejíž pandemie zasáhla od jara celý svět, se nevyhnula ani Novému Zélandu, který eviduje 2662 případů nákazy a 14 mrtvých. Řada nemocnic v zemi kvůli nárůstu infikovaných touto i běžnou chřipkou odložila neakutní operace, aby uvolnily lůžka pro pacienty s chřipkou.

Na Novém Zélandu nyní panuje zima, která přispívá k šíření chřipkových a dalších onemocnění ve čtyřmilionové populaci tichomořského ostrovního státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám