Hlavní obsah

Po zuby ozbrojení policisté vyrazili k seniorce chytat sochu tygra

Novinky, mšv

Spatřit v anglickém hrabství Kent volně se pohybujícího tygra není zrovna běžná věc. Když proto šelmu nahlásili vyděšení obyvatelé vesničky Ightham policii, vyrazilo na její odchyt deset plně vyzbrojených strážníků i s vrtulníkem. Bylo pro ně proto velkým překvapením, když zjistili, že tygr není živý, ale jde o sochu, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ukázalo se, že autorkou tygří skulptury je jedna z místních obyvatelek, 85letá Juliet Simpsonová. Socha navíc nebyla žádnou novinkou, je už 20 let stará. „Zavolal mi můj syn a řekl mi, že na kopec k mému domu se řítí ozbrojení policisté. A pak jsem uviděla i helikoptéru,“ popsala událost důchodkyně.

Pak vyšla policistům naproti a už jí pomalu začalo svítat. „Chcete, abych vám toho tygra představila?“ prohodila žena k ozbrojené jednotce. A tak je dovedla k soše, která leží asi 30 metrů od jejího domu nedaleko cesty. Tam spolu nějakou chvíli klábosili a strážníci tygra pochválili a vyzdvihli jeho realistické provedení.

„Moje babička je sochařka. Dneska bylo k jejímu domu povoláno deset policistů i s vrtulníkem, protože nějaký kolemjdoucí nahlásil v lese tygra,“ napsala ženina vnučka Martha Simpsonová pobaveně na Twitter.

Akci potvrdila i mluvčí policie. Dodala, že příslušníci jednotky oblast prohledali a ujistili se, že veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí.

Prase prohnalo policisty. Utíkalo jim tři čtvrtě hodiny

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám