Hlavní obsah

Po únosu z porodnice se jí urovnal život až po 25 letech

Novinky, nčs

Dojemné setkání pětadvacetileté Belle Barbuové s vlastní rodinou proběhlo v listopadu loňského roku v Itálii. Barbuová byla unesena po narození z Rumunska, nyní žije ve Spojených státech a díky vystopování předků se poprvé setkala s vlastními rodiči. Video nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena, kterou po narození unesli, se po 25 letech setkala se svou rodinouVideo: @ourrescue / T&T Creative Media, AP

 
Článek

Barbuová byla unesena ihned po porodu, v době, kdy byli někteří rumunští lékaři zapojeni do černého trhu s dětmi. Rodičům oznámili, že jejich dítě zemřelo při porodu, ve skutečnosti zdravé dítě však putovalo do zahraničí, kde bylo za tučný poplatek nabídnuto k adopci.

Takový osud potkal i Barbuovou, která vyrůstala v americkém Wisconsinu a dnes žije v Utahu. Díky svým přátelům se jí podařilo na základě testů DNA vystopovat vlastní původ, který vedl kromě Indie a Izraele právě do Rumunska.

Plánuje další setkání

Svoji roli následně sehrály sociální sítě, kde existuje skupina pomáhající právě adoptovaným dětem najít pokrevní příbuzné. Belle se poté spojila s neziskovou organizací Operation Underground Railroad (ORU), která pomáhá obětem obchodu s lidmi a zaměřuje se speciálně na děti.

Dojemné setkání po 75 letech. Válečný veterán se shledal se svou láskou

Koktejl

ORU následně spojila Belle s vyšetřovatelem v Rumunsku, který má podobné případy na starosti. Díky vzorkům DNA bylo možné, aby se 14. listopadu loňského roku Belle poprvé setkala s vlastními rodiči. Dojemná událost se odehrála v italském městě Foggia.

Barbuová nyní plánuje dokončit studia na univerzitě ve Spojených státech. Rovněž chystá velké setkání celé rodiny za oceánem a zapojení do boje proti obchodu s lidmi, jehož se sama stala součástí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám