Hlavní obsah

Po střeše uprostřed francouzského města se procházel černý panter

Novinky, tcs

Opravdu netradiční pohled z okna se naskytl obyvatelům francouzského městečka Armentières nedaleko Lille. Ve středu odpoledne se totiž po střeše jednoho z domů procházel černý panter. S odkazem na francouzská média o tom informovala BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po střeše třípatrového domu ve Francii se procházel černý panterVideo: AP

 
Článek

Šelma utekla soukromému majiteli. Váží asi dvacet kilogramů a je pět či šest měsíců stará. Jak se na střechu dostala, není jasné. Kolem domu vytvořili přivolaní policisté kordon pro případ, kdyby se zvíře pokusilo seskočit, zatímco veterináři vešli do budovy.

Černý panter se nakonec dostal do jednoho z bytů, ve kterém se nacházela patnáctiletá dívka, která utekla hned, jak viděla šelmu přicházet. Jak uvedla její matka Sylvie pro regionální list La Voix du Nord, zvíře však naštěstí vůbec nebylo agresivní.

Veterináři šelmu bez problému uspali a převezli do útulku, odkud po lékařském vyšetření bylo zvíře dál převezeno. Kam, to není podle La Voix du Nord známo.

Policie mezitím pátrá po majiteli, kterého čeká dlouhé vysvětlování. Na krku má obvinění z obecného ohrožení, úřady rovněž budou chtít vědět, odkud zvíře zakoupil a v jakých podmínkách ho choval.

Černý panter není druh šelmy, ale historicky se tak nazývají černě zbarvení jedinci velkých kočkovitých šelem, zejména jaguárů či levhartů. Černé zbarvení se v tomto případě nazývá melanismus, neboť je způsobeno výskytem tmavého pigmentu melanin v kůži a srsti. U pum a tygrů nebyl melanismus spolehlivě prokázán, byť se o černých jedincích tohoto druhu řada svědectví zmiňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám