Hlavní obsah

Po slovenském lázeňském městě se toulala zebra

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piešťany

Jako na safari se mohli cítit obyvatelé sídliště ve slovenském lázeňském městě Piešťany, kde se mezi paneláky pohybovala zebra. Zvíře nakonec uspal veterinář a hasiči zebru jménem Diego odvezli majiteli.

Foto: HZS SR

Zebru nakonec uspal veterinář.

Článek

Ke scénám připomínajícím animovaný film Madagaskar došlo tuto středu. „Hasiči byli přivoláni v podvečer na Sídliště Adama Trajana, aby asistovali při odchytu zebry,“ uvedli slovenští hasiči na sociální síti.

Foto: HZS SR

Zebru nakonec uspal veterinář.

Aby nedošlo k ohrožení účastníků silničního provozu a ke zranění zvířete, přivolaný veterinář zebru uspal. „Pak byla přeložena na přistavené vozidlo a odevzdána majiteli,“ dodali hasiči.

Zebra prchala s krokodýlem zakousnutým v noze

Koktejl

Piešťanský týdeník uvedl, že Diego utekl z areálu penzionu Rybársky dvor u vodní nádrže Sĺňava. Součástí penzionu je Eko Park, kde se starají o několik zvířat. Zebra však utekla a vydala se do nedalekého lázeňského města.

Volně se pohybující zebra se stala dokonce součástí hlášení dopravního servisu slovenských rozhlasových stanic, i když mnozí řidiči, když slyšeli o zebře, si pravděpodobně mysleli, že v Piešťanech mají dávat pozor na chodce na přechodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám