Hlavní obsah

Po čtyřiadvaceti rozvodech konečně našel tu pravou

KÁTHMÁNDÚ

Nosič z Nepálu Ramchandra Katuwal (49) říká, že až pětadvacáté manželství konečně splnilo jeho očekávání. Hlavně ho těší, že narozdíl od předešlých manželek mu tahle zatím neutekla. Ramchandra z okresu Sankhuwasava a jeho žena nedávno oslavili sedmé výročí sňatku. Muž je konečně spokojený, ale připouští, že cesta za štěstím byla dlouhá a trnitá.

Článek

Poprvé se prý ženil Katuwal v 26 letech, a to doma, přibližně 600 kilometrů od hlavního města, Káthmándú. A od té doby procházel jedním katastrofickým manželstvím za druhým. Už jeho první žena mu utekla s milencem.

"No a moje druhá žena také utekla a třetí taky," řekl reportérům BBC Katuwal. Z celého zástupu manželek, které během šestnácti let prošly jeho životem, si muž poměrně dobře vybavuje jen devět.

"Stejně jako ostatní, i čtyřiadvacátá žena mi utekla. A já se rozhodl, že se už ženit nebudu."

Za útěky manželek může prý chudoba

Rozhodnutí mu ale dlouho nevydrželo. Před sedmi lety si vzal třiadvacetiletou Sharadu. Teď je pan Katuwal spokojený a říká, že se chce jen soustředit na výchovu svých dětí. Ty chodí do základní školy poblíž a jedno má dokonce belgické stipendium.

Katuwal si myslí, že dost možná za rozpady jeho manželství může i neustálý boj s chudobou. Pracuje totiž jako nosič za malou mzdu.

A co ho přesvědčilo, že by šel k oltáři po pětadvacáté? "Chtěl jsem mít manželku, protože dům bez ženy není žádný domov," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám