Hlavní obsah

Petr Novotný připravuje plavbu z Prahy do Bratislavy

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bavič Petr Novotný chce nejpozději do dvou let zrealizovat kuriózní cestovatelský podnik, u jehož zrodu kdysi stáli spisovatel Jaroslav Hašek a novinář Egon Ervin Kisch s hercem, scénáristou a anarchistou Emilem Arturem Longenem. Ti na jednom z mnoha bouřlivých večírků vymysleli plán na plavbu parníkem z pražského Karlína do Bratislavy.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Zámek Častolovice patří k historickým šlechtickým sídlům, která se v kraji pod Orlickými horami otevřou veřejnosti v rámci Hradozámecké noci 2016.

Článek

Jako většinu svých nápadů ale cestu nakonec nezrealizovali a plán se uchoval pouze jako součást jedné z Haškových povídek. Ovšem Novotný chce jejich myšlenku opravdu uskutečnit.

"Ti tři slavní opilci vymysleli šílený plán už v roce 1922. Genialita nápadu mě uchvátila, prostě jsem si vzal do hlavy, že do dvou let jejich sen naplním. S mnoha přáteli se už začínáme připravovat a měříme délku té neobyčejné cesty, což je předmětem vášnivých sporů," svěřil se bavič.  

Příprava u moře

Novotný se na cestu připravuje po všech stránkách a nechce nic ponechat náhodě. Letos v srpnu se několik týdnů plavil se svou rodinou a přáteli na lodi po Středozemním moři.

"Naštěstí se nám vyhnuly všechny bouře, a tak jsme dramatičtější okamžiky nezažili. Prakticky neustále jsme ale zažívali velmi humorné situace, neboť všichni jsme řídili loď poprvé a už to byla legrace sama o sobě," řekl.

"Dovolená na vodě mě absolutně uchvátila. Zažil jsem pocity naprosté svobody. Napadlo nás jet večer do Benátek a ráno jsme tam prostě byli. Na moři člověka nic neomezuje a může se sám rozhodnout, kterým směrem se vydá. Už příští rok plánujeme s rodinou velkou cestu po řeckých ostrovech. Všichni jsme si dovolenou na lodi zamilovali," netajil bavič své nadšení.

Reklama

Výběr článků

Načítám