Hlavní obsah

Pětiletého hošíka za volantem zastavila policie. Jel si prý koupit lamborghini

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálniční hlídka v americkém Utahu si v pondělí krátce před polednem místního času povšimla podivně se chovajícího vozu. Když ho zastavili, čekalo na policisty překvapení, za volantem seděl chlapec, který měl problém dosáhnout na pedály. Ještě víc pak překvapilo policisty chlapcovo vysvětlení, že si chtěl zajet do obchodu koupit luxusní lamborghini.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zastavila na dálnici pětiletého řidičeVideo: Utah Highway Police

 
Článek

Policisté si vozu povšimli na dálnici I-15, původně si mysleli, že ho řídí někdo pod vlivem nebo někdo, koho postihly zdravotní problémy. Když se vůz policisté pokusili zastavit, řidič vozu nejdřív zpomalil, pak však zapnul blinkr a opět přidal plyn.

Hlídka proto rozsvítila majáky, a teprve poté vůz pomalu přejel ke svodidlům na vnitřní straně dálnice a zastavil. Policista Rick Morgan ho vyrazil zkontrolovat. Když však došel až k řidiči, nevěřil svým vlastním očím. Za volantem seděl malý chlapec.

„Seděl úplně na kraji sedadla, aby mohl dosáhnout na brzdu. Tu měl sešlápnutou, aby se auto znovu nerozjelo, zatímco jsem tam stál,“ uvedl Morgan pro regionální server KSL.com.

Ukradl dvě letadla, protože se chtěl projet. Piloti ho nyní budou učit létat

Koktejl

Morgan chlapci pomohl vypnout motor, zatímco jeho kolegové odkláněli provoz. Chlapec mužům zákona prozradil, že mu je pět let. Auto nikdy neřídil, ale chtěl si zajet navštívit svou sestru do Kalifornie a koupit si při té příležitosti lamborghini. Jak dodali policisté, v kapse měl tři dolary.

O obvinění rodičů se rozhodne v nejbližších dnech

Policistům se následně podařilo najít chlapcovu rodinu. V době, kdy se malý řidič vydal na svou nebezpečnou cestu, byli oba rodiče v práci. Na starost ho měl jeho starší sourozenec.

Zda budou rodiče obviněni z přestupku či trestného činu, rozhodnou úřady v nejbližších dnech. „Díkybohu nebyl nikdo zraněn, ale to neznamená, že nešlo o vysoce nebezpečnou situaci, která ohrozila životy mnoha lidí. Státní zástupce rozhodne, jaká obvinění budou případně podána,“ uvedl Nick Street z dálniční policie státu Utah.

I přes nebezpečnost situace neskrývali policisté k pětiletému chlapci jistý obdiv. „Mám o rok staršího syna a nedokážu si představit, že by byl schopen vlézt za volant nebo mít dostatek vůle, aby si řekl „jedu do Kalifornie koupit si lamborghini,“ uvedl Street.

Reklama

Výběr článků

Načítám