Hlavní obsah

Pětadevadesátiletá britská královna se na veřejnosti po letech objevila s hůlkou

Královna Alžběta II. a princezna Anna v úterý navštívily mši k připomenutí stého výročí vzniku Britské královské legie. Víc než samotná návštěva však na Britských ostrovech zaujal fakt, že královna poprvé použila hůlku, aniž by ji trápily zdravotní problémy. Předtím byla viděna s hůlkou pouze v letech 2003 a 2004, kdy byla po operaci kolene.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Alžběta II. se v 95 letech objevila na veřejnosti s holíVideo: Reuters

 
Článek

Pětadevadesátiletá panovnice po boku své dcery navštívila mši ve Westminsterském opatství. Britský bulvární deník Daily Mail spekuluje, že hůlku Alžběta II. využila možná i kvůli nerovné dlažbě u vchodu do opatství.

Podle všeho hůlku využila čistě pro své pohodlí, což by se stalo na veřejnosti vůbec poprvé. Již předtím sice využila hůlku v letech 2003 a 2004, to se ale podrobila náročné operaci kolene.

Královna Alžběta II. má další pravnouče. Princezna Beatrice porodila holčičku

Koktejl

Podle všeho se jedná o stejnou oporu, která podle znalce patří spíše do kategorie hůlek pro outdoorové aktivity. „Má neobvyklou rukojeť, ale vypadá jako dobrý společník pro královnu pro případy, jako je tento,“ uvedl pro deník Daily Mail Paul Simmonds, majitel obchodu s vycházkovými holemi.

Královna se, zdá se, i tak ve svém věku těší výbornému zdraví. Před mší i po ní rozdávala úsměvy na všechny strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám