Hlavní obsah

Královna Alžběta II. má další pravnouče. Princezna Beatrice porodila holčičku

Královský palác v pondělí po delší době oznámil šťastnou událost. Princezna Beatrice, dcera prince Andrewa, porodila holčičku. Letos se už narodila tři královnina pravnoučata, dohromady jich má britská panovnice už dvanáct.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice a její manžel Edoardo Mapelli Mozzi

Článek

Dítě se třiatřicetileté princezně Beatrice narodilo už v sobotu krátce před půlnocí v londýnské nemocnici Chelsea and Westminster Hospital, šťastnou novinu oznámil královský palác v pondělí.

„Její královská Výsost princezna Beatrice a pan Edoardo Mapelli Mozzi mají to potěšení oznámit bezpečný příchod své dcery na svět v sobotu 18. září,“ stojí v královském prohlášení.

Jak dále palác uvedl, holčička váží 2,77 kilogramu a těší se stejně jako její matka dobrému zdraví. „Pár se těší, až ji představí jejímu velkému bratrovi Christopheru Woolfovi,“ uvedl dále palác.

Nejmladší člen britské královské rodiny už má jméno. O titul ale brzy přijde

Koktejl

Christopher Woolf, známý jako Wolfie, je pětiletým synem italského finančníka Mozziho s předchozího vztahu s architektkou a designérkou Darou Huangovou.

Královský palác, stejně jako rodiče, dosud nezveřejnil fotku novorozeněte, kterou fanoušci královské rodiny vždy netrpělivě očekávají.

Královna Alžběta II. má další pravnouče

Koktejl

Stejně tak není známo, jak se dcera bude jmenovat. Holčička je dvanáctým pravnoučetem královny Alžběty II. a druhým vnoučetem prince Andrewa. Rovněž je 11. v pořadí, co se týče následnictví britského trůnu. V nástupnické linii předstihla svého bratrance Augusta Phillipa Hawkea, který se mladší sestře Beatrice Eugenii narodil letos v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám