Hlavní obsah

Pět žen si kvůli mužské nadvládě změnilo pohlaví

RIJÁD

Pro změnu pohlaví se většinou rozhodují jedinci, jejichž duše se dostává do příkrého rozporu s fyzickým vybavením, s nímž přišli na svět. Pět saúdskoarabských žen k ní však přiměl psychický komplex, jejž měly z nadřazeného postavení mužů ve společnosti.

Článek

Podle přísné interpretace islámu, jež se důsledně uplatňuje v této konzervativní arabské zemi, totiž příslušnice nesmějí například řídit auto a objevovat se na veřejnosti, aniž by je doprovázel některý mužský příbuzný. Budoucí transsexuálky už nedokázaly platná omezení snášet a trpně se s nimi smiřovat.

Věděly, že ve své vlasti s touhou stát se muži neuspějí. Uchýlily se proto do zahraničí, kde celá pětice v uplynulých dvanácti měsících podstoupila příslušnou hormonální léčbu i konečný chirurgický zákrok.

Pochopitelně tím vyvolala nelibost nejvyšších duchovních vůdců, z nichž jeden se podle listu Al Watan hodlá zasadit o přijetí zákona, jenž by striktně zakázal jakoukoli budoucí změnu pohlaví. Zástupce ministerstva vnitra k tomu dodal, že všechny případy, současné i příští, začnou pečlivě prozkoumávat nejen religiózní instituce, ale také erudovaní psychologové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám