Hlavní obsah

Pes založil v domě požár, při činu ho zachytila kamera

Bezpečnostní kamera v rodinném domě v Kansas City v americkém státě Missouri zachytila situaci, při níž pes založil v kuchyni požár. Čtyřnohý mazlíček vyskočil na kuchyňskou linku a packami zapnul varnou desku, na které byla pánev se zbytky jídla. Požár v domě způsobil značné škody, píše deník Daily Mail.

Foto: Southern Platte Fire Protection District

Požár způsobený psem napáchal v domě značnou škodu.

Článek

Nejprve nikdo netušil, co za požárem stojí. Viníka prozradily až záběry z bezpečnostní kamery. Na těch je vidět, jak pes čmuchal po kuchyňské lince, když nechtěně svými packami zapnul sklokeramickou varnou desku.

Netrvalo dlouho a pánev se zbytky jídla, která na ní byla položená, vzplála. A jak z pánve prskal tuk, oheň se rychle šířil. V domě kromě dvou psů, kteří vyvázli bez zranění, nebyla žádná osoba. Hasiče na místo přivolali sousedé.

„Od chvíle, kdy to (pes) udělal a kdy je na videu vidět větší oheň, uběhlo asi osm minut. Nové spotřebiče se ovládají dotykem prstu. Aktivovat se mohou ale i dotykem zvířecí packy. Používejte, prosím, vestavěné bezpečnostní prvky, pokud spotřebiče nepoužíváte a jsou přístupné dětem či zvířatům,” apeluje hasič Chris Alvarado.

Reklama

Výběr článků

Načítám