Hlavní obsah

Pavla Vítka těší dárky od srdce

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na slavnostní přípitek, který se uskuteční v jedné z pražských luxusních restaurací, si na oslavu svých dvaačtyřiceti let pozval zpěvák Pavel Vítek stovku nejlepších přátel a kolegů. Pro všechny hosty budou připravena vína kvalitních značek a množství gurmánských specialit.

Foto: Dana Ehlová (archiv)

Velký sympaťák Hany tragicky zemřel před šesti lety.

Článek

"Dobrého pití bude nepochybně dost. Osobně mám rád dobré suché víno, trochu těžší. Vynikající jsou například chilská a africká vína. Z tvrdého alkoholu ovšem piji pouze fernet, v tom jsem patriotem," prozradil na sebe zpěvák, který narozeniny oslaví 30. září.

"Ovšem pokud jde o jídlo, tak jsem velmi mlsný a upřednostňuji indickou, středomořskou, bulharskou a ruskou kuchyni. Jak bude hostina kompletně vypadat, netuším, protože to pro mě bude narozeninové překvapení," řekl Pavel Vítek a dodal, že vůbec nemá představu o dárku, který by mu udělal největší radost.

Nadělil si cédéčko

"Radost mi udělá každý dárek, který mi někdo dá skutečně od srdce. Nemám rád pózy a gratulace ze slušnosti nebo z povinnosti," podotkl zpěvák a doplnil, že sám sebe už podaroval dokončením svého osmého alba, které prý bude v jeho dosavadní kariéře znamenat naprostý zlom.

"Cédéčko s pracovním názvem Stíny duší je sestaveno ze třinácti absolutních novinek. Pracoval jsem na něm s novým týmem a mělo by vyjít na podzim."

"Musím říct, že z něj mám velkou radost. Není na něm kolovrátkový pop, jaký jsem kdysi hrál v devadesátých letech. Jsou tam svižné věci i balady. Vlastně se tímto způsobem pokouším mapovat vše, co lidí trápí, co je vzájemně přitahuje a s čím se v životě setkají," uvedl Vítek a připustil, že velkou roli v jeho novém hudebním stylu sehrávají i přibývající léta.

"Už se chci pouze zabývat věcmi, které mají smysl. Dokončení každého cédéčka provází velmi zvláštní a zároveň i hezký pocit. Tím, že je album na světě, tady vlastně zůstane jako určitý milník v mém v životě. Navždy zakonzervuje určité období a už se to nedá nikdy změnit," uzavřel.

Reklama

Související články

Pavel Vítek hledá na nebi svou hvězdu

Producent Janis Sidovský, přítel zpěváka a herce Pavla Vítka, se chystá se svým otcem do Řecka. Tatínek totiž konečně získá řecké občanství,...

Pavel Vítek by svatbu nechtěl

Ve svém domě nedaleko hradu Karlštejn, kde žije se svým přítelem, producentem Janisem Sidovským, strávil zpěvák Pavel Vítek až na dvě výjimky celé léto a vůbec...

Výběr článků

Načítám