Hlavní obsah

Pasažérku v USA vyvedli z letadla, na palubu si vzala „emočně podpůrnou veverku“

Dvouhodinové zpoždění letadla společnosti Frontier Airlines, které mělo v úterý večer namířeno z floridského Orlanda do ohijského Clevelandu, způsobila cestující, která si s sebou na palubu vzala veverku. Postarší žena tvrdila, že se jedná o emočně podpůrné zvíře, a odmítala letadlo opustit. Vyvést ji museli až přivolaní policisté, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Žena ve své rezervaci sice zmínila, že si na palubu bere zvíře. Z letadla ale byla vyvedena proto, že se jednalo o veverku, což letecká společnost netušila.

„Pasažérka ve své rezervaci uvedla, že u sebe bude mít emočně podpůrné zvíře. Že jde ale o veverku, neuvedla. Hlodavci, včetně veverek, nejsou na linkách Frontieru povoleny,“ vysvětlil mluvčí aerolinek.

A protože seniorka nedbala výzev palubního personálu, museli zakročit přivolaní policisté.

„Když odmítala letadlo opustit, byli na místo přivoláni policisté. Ti nechali z letadla vystoupit všechny cestující, aby se o problémovou ženu mohli v klidu postarat,“ prozradil mluvčí.

Cestující byli z celého incidentu velmi otrávení. Na záběrech, které pořídil jeden z nich, je vidět, jak po vyvedení ženy z letadla aplaudují.

Emočně podpůrná zvířata jsou velmi blízká těm asistenčním. Většinou jde o psy či kočky, které plní terapeutickou funkci pro lidi s nějakým druhem postižení či posttraumatickou stresovou poruchou. Oproti asistenčním zvířatům však nepotřebují žádný speciální výcvik.

Reklama

Výběr článků

Načítám