Hlavní obsah

Paroubek kvůli své ženě zažaloval Večerník

PRAHA

Předseda vlády Jiří Paroubek se rozhodl vyřídit si účty s bulvárem. V úterý vyšlo najevo, že Paroubek v červenci zažaloval Večerník Praha za články, které se nevybíravě trefovaly do jeho manželky Zuzany.

Článek

Večerník Praha zveřejnil na konci dubna, v době tradičního pálení čarodějnic, fotografii z fotbalového utkání. Na snímku byl zachycen transparent s nápisem "Paroubku, dnes ji můžeš upálit". Zástupce šéfredaktora listu Josef Škvor ČTK včera řekl, že o žalobě nemá zatím informace.

Premiér se proti takovému napadání jeho ženy ohradil už dříve v článku v Právu. "Nevzpomínám si, že by se po listopadu 1989 objevily takové výrony nenávisti vůči manželce politika. Nota bene ženě, která vůbec nemá politické ambice," napsal v květnu.

Večerník Praha podle něj překročil hranici slušnosti a etiky. Premiér avizoval, že svou rodinu může bránit právní cestou. "Jsem si vědom toho, že je to politicky netaktické, ale jsou věci, alespoň pro mne, důležitější než politické války," uvedl v článku Paroubek.

Premiér se včera také ohradil proti článku, který Večerník Praha přinesl s titulkem Paroubek: Končíte!. Výkřik měl být adresován šéfovi strany Stanislavu Grossovi a ministryni školství Petře Buzkové. Paroubek, který si minulý týden mj. stěžoval, že od rána do večera ho špehují redaktoři Blesku, podle mluvčí Lucie Orgoníkové považuje text za "neuvěřitelnou manipulaci s výroky předsedy vlády".

"V článku je citace premiérovy věty ,Musím říct, že nejsem daleko jeho názoru na její loajalitu vůči šéfovi" zařazena za zmínku o výroku Miloše Zemana, který ve své knize označil Petru Buzkovou za couru. Tímto záměrným řazením se výrok premiéra dostal do zcela jiné významové roviny a z komentáře se tak stala prakticky politická pornografie," napsala Orgoníková v tiskové zprávě dementující článek s dodatkem, že Paroubek podobná slova prý nepoužívá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám