Hlavní obsah

Parašutista na Sibiři vyskočil z letadla jen v trenkách, čelil teplotě -23 stupňů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ruský voják vytvořil na konci března nejstudenější rekord v polonahém seskoku z letadla. Parašutista měl na sobě jen trenky a nad sibiřským Jakutskem čelil teplotě minus 23 stupňů Celsia. Záznam zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polonahý parašutista čelil teplotám hluboko pod bodem mrazuVideo: AP

 
Článek

Šestačtyřicetiletý Oleg Rezanov má přezdívku Lord of Cold. Na svém kontě už má totiž řadu rekordů v extrémně chladných podmínkách. Tím posledním, dvanáctým, je jeho tandemový seskok z letadla, kdy vyskočil polonahý z letadla ve výšce 4100 metrů.

Že jde o jedinečný výkon potvrdila organizace Winter Records, která registruje rekordy v zimních aktivitách. Rezanov se na své kousky poctivě připravuje a své fanoušky informuje na sociální síti. Tam má například videa a fotografie, jak je téměř nahý zahrabán do sněhu.

Jak uvádí server Russia Today, svůj první rekord vytvořil při zahájení zimních olympijských her v Soči v roce 2014. Tehdy plaval dvě minuty v ledových vodách Černého moře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám