Hlavní obsah

Padesátka žen z jedné tělocvičny vyhrála v loterii miliardu a čtvrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že cvičit se vyplácí, svědčí příběh 55 žen z tělocvičny v australském Perthu. Ty si vsadily společný tiket v loterii Powerball a vyhrály jackpot ve výši 80 milionů australských dolarů (1,27 miliardy korun). Každá z nich se teď může těšit v přepočtu na 23 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Všechny ženy společně navštěvují tělocvičnu Curves Heathridge, kde se po večerech snaží shodit přebytečná kila. Tento týden se také rozhodly, že investují do společného tiketu a vyzkouší štěstí v loterii. A povedlo se.

„Zrovna některé z nás seděly na vánoční večeři, kterou společně před svátky organizujeme. Manžel jedné z nás volal přímo ke stolu a řekl, že si myslí, že jsme vyhrály. Zkontrolovaly jsme čísla, a to jste měli vidět ten tanec. V restauraci zavládl úplný chaos,“ uvedla Sue, majitelka tělocvičny.

Sue strávila následující ráno obvoláváním dalších žen, které investovaly pár dolarů do společného tiketu, aby jim sdělila radostnou novinku. „Každá dostane asi 1,5 milionu dolarů, ale pořád se mi asi desítce žen nepodařilo dovolat,“ uvedla Sue. Doplnila také, že ne všechny ženy navštěvující tělocvičnu se do společné hry zapojily.

Nevěřím, už zase! Seniorka vyhrála na stírací los potřetí přes milion

Koktejl

„Těm, které to udělaly, se asi změní život. Jsme z toho vedle, třeba mého manžela zrovna propustili z práce a během několika týdnů se měl ocitnout na dlažbě. Cítím se skutečně požehnaně, navíc můžu radost sdílet se všemi těmi úžasnými dámami, se kterými každý den pracuji,“ řekla Sue v rozhovoru pro australský server Perth Now.

„Tyhle ženy pro mě znamenají opravdu hodně, rozhodně mám v plánu nadále zůstat v tělocvičně,“ dodala Sue. Některé výherkyně už připustily, že poté, co převratnou novinku vstřebají, využijí služeb finančních poradců, aby věděly, jak s miliony naložit.

Jedna z výherkyň pracuje jako zdravotní sestra na soukromé klinice, která se stará o pacienty s rakovinou. „Mám za sebou vážně nejhorší rok za poslední dobu. Zlomila jsem si nohu, můj otec zemřel a v práci se to taky hroutilo. Teď se to zřejmě obrací k lepšímu,“ uvedla Lorna, která už vloni v loterii vyhrála automobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám