Hlavní obsah

Padesátiletá žena porodila své snaše dítě, svého vlastního vnuka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletá Patty Reseckerová z amerického Arkansasu sehrála při narození svého vnoučete zcela nestandardní roli – sama ho porodila. Manželce jejího syna v tom bránila částečná hysterektomie, kterou byla v mládí nucena podstoupit, a tak se jí nabídla, že jejich dítě s radostí donosí, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se Kayla Jonesová se svým manželem Codym z texaské Texarkany rozhodli, že si chtějí pořídit dítě, věděli, že budou muset improvizovat. Kayla totiž v mládí z důvodu zdravotních potíží podstoupila částečnou hysterektomii, tedy chirurgické odstranění dělohy.

S originálním nápadem přišla Reseckerová, tedy matka Codyho. Zamilovanému páru navrhla řešení v podobě náhradního mateřství s tím, že roli náhradní matky splní právě ona.

Náhradní mateřství spočívá v tom, že embryo biologických rodičů je implantováno do dělohy náhradní matky. Využíváno je právě v situacích, kdy žena nemůže dítě donosit a porodit kvůli závažným zdravotním důvodům.

A s ohledem na to, že dvojice s tímto nestandardním řešením souhlasila, Reseckerová i navzdory pokročilému věku přivedla 30. prosince loňského roku na svět zdravého chlapce jménem Kross.

Reklama

Výběr článků

Načítám