Hlavní obsah

Pacient vtipkoval při operaci, během níž mu lékaři otevřeli lebku

Novinky, vps
Boston

Populární americký blogger Charles Trippy chtěl nabídnout svým fanouškům něco navíc, a tak se minulé úterý nechal natočit u operace mozku, při níž mu lékaři vyoperovali nádor. Během zákroku byl sice pod vlivem sedativ, ale zůstal při vědomí. Dokonce vtipkoval s lékaři a svou ženou, napsal server MailOnline.

Muž vtipkoval během operace s lékaři, když mu otevřeli lebku

 
Článek

Devětadvacetiletý Američan z floridského města Tampa nahrává na internet videa s různou tematikou přes pět let. Společně se svou ženou jich už udělal přes 1600.

Videokamera je nedílnou součástí jeho života, a proto se rozhodl, že svým příznivcům zprostředkuje záběry i ze své operace mozku, kterou podstoupil v nemocnici v Bostonu. Nenechal se tedy uspat, aby mohl průběh zákroku komentovat.

I přesto, že byl pod vlivem tišících prostředků, dokázal na pokyn lékaře ukázat svým fanouškům zdvižený palec. Zachoval si i svůj smysl pro humor. „Mám otevřenou hlavu a dálkový ovladač od televize tam není, jak jsme si mysleli. Omlouvám se za to,“ říkal své ženě.

Několikahodinová operace se obešla bez komplikací, a Trippy tak mohl zanedlouho po ní zveřejnit video zachycující kromě operace i celý jeho pobyt v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Pacient hrál při operaci mozku na kytaru

Video blogger není jediným, kdo se v poslední době rozhodl zůstat během operace při vědomí. Zatímco Trippy tak učinil kvůli zábavě, u Brada Cartera, kterého takto operovali v květnu, se jednalo o nutnost.

Léčí se totiž s Parkinsonovou chorobou a rozhodl se podstoupit hloubkovou mozkovou stimulaci. Při zákroku hrál na kytaru, a lékaři tak mohli sledovat, zda při zavedení speciálních elektrod došlo ke zlepšení třasu jeho rukou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám