Hlavní obsah

Ostravský strážník vytvořil český rekord v bowlingu

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Celkem 18 hodin v kuse si neodpočinul pětatřicetiletý ostravský městský strážník David Klein, když se pokoušel vytvořit nový český rekord v nejdelším hraní bowlingu. Během své dovolené nastoupil ve středu v osm hodin ráno na dráhu v Ostravě-Porubě a skončil až druhý den dvě hodiny po půlnoci.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Během 18 hodin hraní bowlingu shodil David Klein 11 794 kuželek.

Článek

„Musel jsem vydržet do dvou hodin v noci. Ze začátku to šlo, ale posledních pět hodin před koncem na mě přišla krize. Začala mě bolet ruka, pak i za levým kolenem. Nakonec jsem to ale zvládl,“ popisoval své pocity mladý muž, kterého přišla při zdolávání rekordu podpořit i jeho rodina.

„Hrál jsem bez přestávky, jen jsem se třikrát převlékl a odskočil si na toaletu. Jíst a pít jsem stihl při hře. Chtěl jsem si něco dokázat a povedlo se. Bowling hraju závodně s úspěchy zhruba šest let,“ spokojeně líčil nový český rekordman.

„Úderem druhé hodiny v noci ze středy na čtvrtek opravdu vznikl v Česku nový bowlingový rekord. David Klein z Ostravy-Mariánských Hor vydržel hrát bowling 18 hodin, během nichž shodil 11 794 kuželek a nahrál 19 765 bodů. Celkem hodil 2041 krát ve 112 hrách,“ potvrdil slova mladého borce pelhřimovský komisař Michal Jurečka, který při tvorbě rekordu dohlížel. Uvedl, že rekord již je zapsán v České knize rekordů.

Kleinův výkon si zasloužil zápis do České knihy rekordů

„Nápad na vytvoření bowlingového rekordu vznikl asi před 14 dny během mé dovolené. Nikam jsme se nechystali vyjet, tak mě napadlo, že bych to mohl zkusit a zkontaktoval jsem pelhřimovskou agenturu Dobrý den, která se o Českou knihu rekordů stará,“ upřesňoval Klein s tím, že původně plánoval vytvořit rekord ve dvojici. „Takový však už v Česku je. Dva hráči i družstva dokázala bowling hrát čtyřiadvacet hodin. Sám to ale ještě nikdo nezkusil.“

Ve čtvrtek už městský strážník jen odpočíval. „Bolí mě ruka,“ přiznal, ale hned dodal, že už se těší, až příští týden znovu naběhne na bowlingovou dráhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám