Hlavní obsah

Oslí soutěž krásy v Maroku: Kleopatra porazila Bluetooth

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před desetičlennou porotou se v Maroku účastnil soutěže krásy průvod šesti oslů. O vítězi rozhodoval nejen vzhled, ale i síla, hbitost a také vztah mezi zvířetem a jeho majitelem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž o nejkrásnějšího osla v Maroku vyhrála KleopatraVideo: Reuters

 
Článek

V marockém Beni Ammaru u Zerhounu, malém městečku mezi Fezem a Meknesem, se v rámci 12. ročníku FestiBaz 27. července osli účastnili soutěže krásy.

Festival celý je oslavou kulturního významu tohoto zvířete v severoafrické zemi, kde jsou sice osli všudypřítomní, ale netěší se příliš dobré pověsti.

„Můj osel se jmenuje Bluetooth, protože je rychlý, připravil jsem ho pro tuto příležitost, je dobře krmený a ostříhaný a nešlehám ho,“ řekl chovatel Hamza ve chvíli, kdy si jeho svěřence chtěla osedlat skupina místních dětí.

V oslím mléce se prý koupala i Kleopatra

Bohužel pro Hamzu se Bluetooth umístil na druhém místě v soutěži za Kleopatrou, která byla vyhlášena vítězkou po krátkém rozhodování kvůli její síle, dobrému vzhledu a vztahu s jejím majitelem Chilalim.

Právě ten za potlesku místních držel nad hlavou ceny pro vítěze, tedy pytel ječmene, šek na 2500 dirhamů (necelých šest tisíc korun) a certifikát.

Organizátoři soutěže chtěli akcí zdůraznit také význam oslího mléka, které se od starověku používá k ošetření pleti. Slavná vládkyně Kleopatra, po které je pojmenována vítězka letošního ročníku, se v něm prý dokonce i koupala.

Reklama

Výběr článků

Načítám