Hlavní obsah

Orgie ve swingers klubu se po příchodu policie zvrhly

Novinky, nčs, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za sexuálním povyražením do swingers klubu v australském Melbourne se vydali před dvěma lety Australané Dale Ewins a Zita Sukysová. Návštěvu podniku však značně ovlivnil policejní zásah, při kterém byli oba aktéři radovánek zraněni. Nyní se domohli obřího odškodnění.

Foto: Supreme Court of Victoria

Plastová hračka, kterou měl u sebe Dale Ewins.

Článek

Nyní sedmatřicetiletý Ewins byl na erotické akci v převleku za komiksového záporáka Jokera, zatímco jeho o dva roky starší přítelkyně vystupovala v přestrojení za Harley Quinn (některé australské zdroje uvádějí, že šli v převleku za punkového zpěváka Sida Viciouse a nemravnou školačku).

K nedorozumění došlo především kvůli napodobenině zbraně, kterou měl Ewins u sebe a v rámci hry s ní mířil při objednávce pití na barmana. Plastový revolver sice neměl ani spoušť, přesto vyděsil jednoho z návštěvníků. Ten následně před klubem sdělil hlídkujícím strážníkům, že muž v klubu má zbraň.

Vyslýchání tří nahých žen se proměnilo v dramatickou policejní honičku

Koktejl

Zaměstnanci pak tvrdili jednotce, že se Ewins chová celou dobu slušně a že není ozbrojen. Jeden z vyhazovačů se pak nabídl, že zajde do patra a umělou zbraň přinese. To policisté odmítli.

Dvakrát střelen, třikrát paralyzován a jednou zmlácen

Místo toho se ozbrojení muži zákona vydali do patra, kde se konala swingers party a kde se rovněž nacházeli Ewins se Sukysovou. V místnosti byla tma, na záznamu z bezpečnostních kamer, který byl u soudu přehrán, jsou vidět pouze baterky zásahové jednotky.

Pár byl zcela nahý. Sukysová uvedla před soudem, že si o zásahové jednotce myslela, že jsou to další striptéři. Řekla svému partnerovi, aby se otočil. Když zaznělo hromové „nikdo se ani nepohne“, Ewins se už otáčel a sáhl po své hračce. V tu chvíli zazněly výstřely.

Ewins byl trefen dvakrát do zad, jedna střela zranila Sukysovou na noze. Pak muže policisté ještě třikrát zasáhli taserem, na zemi ho následně jeden ze zasahujících policistů několikrát udeřil do obličeje. Při výpovědi pak uvedl, že si přitom zlomil ruku.

Podle slov Sukysové následně jeden z policistů rychle popadl falešnou zbraň, položil ji před Ewinse a pořídil fotografii. O tři hodiny později vydala policie prohlášení, že zadržela nebezpečného muže se zbraní. Podle obhájců páru policie tvrdila, že šlo o pravou zbraň, až do doby, kdy na veřejnost unikly fotky Ewinse a Sukysové, jak s hračkou pózují.

Policie přistoupila na tučné odškodné

Od policie se později žena dočkala omluvy a byla označena za „nevinnou přihlížející, která ke zranění nepřišla vlastní vinou”. Ewins podle policie vytáhl falešnou zbraň, což však sám „Joker” odmítá. Oba poranění tak zažalovali policii a požadovali odškodné.

Spor se v pondělí objevil u Nejvyššího soudu v Melbourne. „Celý postup byl nezákonný ve všem, co policisté udělali,“ uvedl u nejvyššího soudu Ewinsův advokát. Nezapomněl podotknout, že zásahová jednotka CIRT (Critical Incident Response Team) měla u sebe dva vyjednávače, z nepochopitelných důvodů se je ale rozhodla nevyužít. „Kdyby to nebylo tak vážné, celý případ by byl neuvěřitelná fraška,“ dodal.

Soud byl po dvou dnech zastaven. Obě strany se totiž ve středu dohodly na mimosoudním vyrovnání, které má pro Ewinse a Sukyovou, dnes už bývalé partnery, představovat zhruba milion australských dolarů (16 milionů korun) pro každého.

Dohodu ocenil i soudce John Dixon, který oběma stranám poděkoval za přijetí kompromisu, které ušetřilo soudu čas i prostředky.

Reklama

Výběr článků

Načítám