Hlavní obsah

Opilý otec zanechal sedmiletou dceru v džungli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GUATEMALA CITY

Teprve sedmiletá dívka přežila dva týdny opouštěná v guatemalské džungli. Zanechal ji tam začátkem září její opilý otec, který se alkoholem posilňoval ve svém oblíbeném baru v Santa Lucia Cotzulmalguapa, asi devadesát kilometrů jihozápadně od metropole.

Foto: Kateřina Ostradecká

Pavel Bělobrádek diskutoval na Broumovských diskusích už vloni, letos přijede znovu.

Článek

Clara Ramirézová v džungli strávila dva týdny bez jídla. Pila jen vodu z řeky, jak později řekla lékařům.

Objevili ji teprve uplynulý pátek místní lovci, napsal ve středu internetový server Scotsman. Děvče se ztratilo otci, který v opilosti zapomněl, že má dávat na svou dcerku pozor.

Clara se skrývala v chýši, kterou si sestavila z tenkých kořenů stromů. Po nalezení byla po celém těle poškrábaná, velmi vyhladovělá a dehydratovaná. Ihned proto byla hospitalizována v nemocnici, kde jí lékaři poskytli zdravotnickou pomoc.

Nesnadná cesta zpět

"Ještě nikdy jsem podobný případ neviděla," sdělila zdravotní sestra Norma Coco, "byla tak vyhublá, když ji sem přivezli."

Edgar Goméz, místní hasič a záchranář, se však nad případem příliš nepodivoval. Naopak sdělil, že podobné ztráty dětí nejsou ničím výjimečným. Nejčastěji se jich podle něj dopouštějí dělníci z místních kávových plantáží.

"Rodiče se vrátí z plantáže domů, vezmou děti a jdou nakupovat do města. Tam se opijí a ztratí je," popsal místní poměry Goméz. "Děti pak při hledání zpáteční cesty zabloudí," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám