Hlavní obsah

Opice unesla štěně, tři dny ho držela na stromě jako rukojmí

Dvoutýdenní štěně Saru má za sebou nepříjemný zážitek. V Malajsii jej totiž unesla minulý týden divoká opice a tři dny psa držela na stromě jako rukojmí. Místní obyvatelé nakonec opici vyplašili a nebohé štěně zachránili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opice unesla štěně a tři dny ho držela jako rukojmíVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Gangy makaků terorizují obyvatele Malajsie dlouhodobě. Primáti z domů kradou jídlo a v poslední době také domácí mazlíčky. Minulý týden se stalo obětí štěně, které opice tři dny schovávala jako rukojmí na stromě.

Co přesně bylo záměrem opice, není jasné. Každopádně se zdálo, že psovi nechce ublížit. Štěně ale bylo hladové, a tak se obyvatelé rozhodli jednat. Za pomoci kamenů a klacků se jim podařilo vyděsit opici natolik, že upustila Saruho do křoví a zmizela v pralese.

Opice na Bali bez turistů strádají, kradou jídlo u vesničanů

Cestování

Štěně vyvázlo stejně jako jeho únosce bez zranění, jeden z místních jej vzal k sobě domů, kde se psovi dostalo vody a jídla. Předpokládá se, že štěně unesla opice ze sousedství, kde se narodilo několik toulavých štěňat.

Úřady v Malajsii musí každoročně řešit asi 3800 stížností na divoké opice, což vedlo k rozhodnutí masivních odstřelů opic. Mezi lety 2013 až 2016 bylo v zemi každoročně usmrceno asi 70 tisíc makaků, uvedla agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám