Hlavní obsah

Ohňostroj v Abú Dhabí překonal hned dva světové rekordy

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory koronavirové pandemii se na mnoha místech i letos odehrály velkolepé ohňostroje. A i letos padaly světové rekordy. Tradičním držitelem různých prvenství v tomto oboru jsou Spojené arabské emiráty. Tamní šejkové se rádi okázale chlubí a ohňostroje jsou pro to ideálním způsobem. Ohňostroj v Abú Dhabí překonal letos světové rekordy hned dva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordní Ohňostroj v Abú DhabíVideo: AP

 
Článek

Velkolepý ohňostroj byl odpalován hned ze 16 míst a trval více než 35 minut. Právě délka trvání ohňostroje vynesla Abú Dhábí první zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Tím druhým byl pak nejdéle trvající ohňostroj typu girandola. U nás se tomuto efektu říká rovněž UFO a jde o spojené rotující trubice, které letí směrem vzhůru. Vše pak doplnily ještě všudypřítomné laserové efekty.

Mohutný novoroční ohňostroj byl součástí Festivalu šejka Zajda (bývalého prezidenta a zakladatele Spojených arabských emirátů).

Svět vítá rok 2021: Někde ohňostroji, jinde tichem

Koktejl

Šestiletá Mahín byla z ohňostroje naprosto unešená. „Je to skvělé,“ radostně se svěřovala novinářům. Stejně jako ostatní si i ona užívala rozvolněných opatření a možnosti si naplno užít zábavy.

S organizací celé akce pomáhaly tisícovky dobrovolníků a ani oni neskrývali své nadšení. „Když pomáháte ostatním, pomáháte zemi růst,“ uvedl jeden z nich, dvacetiletý student Haitham Al Rušádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám