Hlavní obsah

Ochrnutému Muži roku pomůže Veronika Žilková

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Hradec Králové

Herečka Veronika Žilková (46) se zajímá o osud těžce zraněného Muže roku 2009 Martina Zacha (24). Domluvila se s jeho rodinou a sama se pustila do organizace finanční sbírky.

Článek

Veronika Žilková telefonicky kontaktovala rodinu Martina Zacha, který po skoku na lyžích na mělčinu  na rybníku Kačák ve Vrchlabí ochrnul na dolní i horní končetiny. Jeho zdravotní stav se nezměnil, Martin stále cítí jen ramena a lokty. "Je ochrnutý od pasu dolů. Psychicky je na tom dobře, má zajištěného psychologa a denně cvičí," řekl Novinkám náměstek fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl.

Žilková je patronkou Občanského sdružení Prosaz, které se specializuje na tělesně postižené pacienty. Podle informací Novinek kontaktovala herečka organizátora Muže roku Davida Novotného, který zprostředkoval kontakt s rodinou.

"Na přání rodiny již nemohu podávat žádné informace," řekl Novinkám David Novotný. Žilkovou na případ Martina Zacha upozornila dcera Agáta Hanychová, která byla jednou z porotkyň soutěže Muž roku.

Muže roku převezou do Motola

Veronika Žilková vzala vše do svých rukou a bude organizovat finanční sbírku. Přestože rodina si původně nepřála pomoc a věřila, že finanční stránku zvládne hradit sama, nakonec rozhodnutí změnila.

"Není to jen o rehabilitacích, rodina bude potřeboval upravit bezbarierově dům a i další věci, které by měly usnadnit Martinovi život, jsou velmi nákladné," řekl Novinkám zdroj blízký rodině.

Již tento pátek by měl být Martin na žádost rodiny transportován vrtulníkem do fakultní nemocnice Motol, kde rodiče Zacha kontaktovali specialistu na pacienty po zranění míchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám