Hlavní obsah

Obyvatele keňské vesnice vyděsil lev ve křoví, jednalo se o igelitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele vesnice v centrální části Keni ve středu vyděsila zpráva, že se na zahradě místní usedlosti toulá lev. Na místo byli proto přivoláni strážníci. Lva sice našli, k jejich velkému překvapení byl však natištěný na nákupní tašce. Informuje o tom zpravodajský web BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pracovník farmy v obci Kinyana, která se nachází zhruba kilometr od Národního parku Mount Kenya, měl pocit, že na zahradě zahlédl lva, neprodleně proto zkontaktoval úřady.

V oblasti sice nebyly v poslední době podle místního policisty Cyruse Mbijiweho hlášeny případy zatoulaných lvů, ale někteří obyvatelé si stěžovali, že se jim ztrácí dobytek.

„K incidentu jsme přistupovali s velkou opatrností a vážností. Nejprve jsme se ujistili, že jsou všichni v bezpečí, pak se tím zabývali ochránci přírody a zjistili, že šlo o tašku,” uvedl Mbijiwe.

Ukázalo se, že tašku s natištěným lvem dala pod keř na zahradě majitelka usedlosti, jelikož v ní předpěstovávala avokádovníky. V době incidentu nebyla doma. Strážníci jí po jejím příchodu řekli o údajném lvu na zahradě a vyzvali ji, aby použila jiný vchod. V první chvíli si tašku s šelmou nevybavila.

Nakonec se ukázalo, že lev pod oknem je ve skutečnosti pouze taška s rostlinami. Snímky z kuriózní příhody se rozšířily na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám