Hlavní obsah

Obří kočku si pletou se psem, je to přitom stále kotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to kočka, nebo pes? ptají se občas lidé Rusky Julie Mininové, když vidí jejího kocoura Kefira. Dvouleté zvíře váží přes 12 kilogramů, a to ještě nemusí být konečné číslo. Mainské mývalí kočky totiž rostou klidně až do věku čtyř let.

Foto: Profimedia.cz

Kefir váží přes 12 kilogramů.

Článek

Když si žena z města Staryj Oskol přinesla před dvěma lety domů bílé koťátko, ani ji nenapadlo, že se z něj během dalších měsíců začne klubat kočičí obr.

„Skutečně mě to nikdy nenapadlo. Kromě toho, že je tak velký, je i neobyčejně chytrý a klidný,” popsala Mininová.

„Je pravda, že když k nám přijdou přátelé a známí, tak se veškerá pozornost točí kolem Kefira. Když k nám přijde někdo cizí, tak si ho často splete se psem,” uvedla majitelka.

Kefir si od malička zvykl spát s Mininovou v posteli, s postupem času to ale začal být trochu problém. „Váží asi 12,5 kilogramu a to je mu teprve 22 měsíců. Když si na mě v noci vleze a usne, tak toho moc nenaspím,” přiznala chovatelka.

Vzácný okamžik. Tygřici ussurijskou s koťaty zachytila kamera

Koktejl

A to je Kefir vlastně pořád ještě kotě. „Mainské mývalí kočky rostou dlouho. Počítám s tím, že ještě vyroste,” doplnila Ruska.

Už teď žena kvůli rozměrům zvířete musí někdy složitě vyvracet, že fotografie neupravuje počítačovým programem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám