Hlavní obsah

Objednal si kuchyňskou linku z druhé ruky, uvnitř našel skoro čtyři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné překvapení čekalo na padesátiletého Thomase Hellera z města Bitterfield v německém Sasku-Anhaltsku. Uvnitř kuchyňské linky z druhé ruky, kterou si objednal přes internet, totiž našel hotovost ve výši 150 tisíc eur (cca 3,7 milionu korun). Poctivý Němec nalezení peněz nahlásil policii, píše server LADbible.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Heller si linku koupil přes internetovou aukční síň eBay. Dokonce se mu podařilo usmlouvat celkovou cenu z 300 eur (cca 7300 Kč) na 240 eur (5900 Kč).

Tehdy však ještě netušil, že uvnitř jedné ze skříní záhy najde obálky s penězi, jejichž hodnota mnohonásobně kuchyňskou linku převyšuje.

„Jedna byla otevřená, koukalo na mě spousta stoeurových bankovek,” svěřil se serveru LADbible muž, jenž nalezení hotovosti okamžitě nahlásil policii.

„Před mýma očima otevřeli druhou, uzamčenou skříň. V obálkách tam byly ještě vyšší bankovky. Dvouseteurové, pětiseteurové,” dodal poctivý Němec.

Má nárok na tři procenta

Policisté následně zahájili vyšetřování, aby identifikovali původního majitele finanční hotovosti. Ukázalo se, že jím byla jednadevadesátiletá žena z města Halle, která po smrti manžela odešla do domova důchodců.

Podle mluvčí tamní policie Astrid Kuchtaové Heller linku koupil od poskytovatele služeb, jenž majetek prodával se souhlasem předchozího majitele. O hotovosti prý prodejce neměl tušení, neboť byla dobře ukrytá.

Automechanik našel v kontejneru stovky obrazů, mají hodnotu milionů dolarů

Koktejl

Server LADbible uvádí, že uchovávání nalezené hotovosti ve výši 10 eur a více je v Německu protizákonné. Pachatelům v souvislosti s tímto činem hrozí až tři roky za mřížemi. Člověk, který hotovost navrátí, má však nárok na tři procenta z celkové částky. Heller si tak přijde na 4500 eur (přes 110 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám