Hlavní obsah

Obama byl Michelle nevěrný, tvrdí bulvární listy

Právo, roš
Washington

Po internetu se o víkendu rozletěla fáma, podle níž byl prezident Barack Obama v roce 2004 nevěrný své manželce Michelle s tehdejší finanční šéfkou své kampaně do Senátu, nyní 35letou krasavicí tmavé pleti Verou Bakerovou.

Foto: Reuters

Barack Obama s manželkou Michelle

Článek

Zprávu pustily do oběhu 1. května současně dva bulvární listy - americký National Enquirer a švýcarský Le Matin. Podle nich se měli Obama s Bakerovou sejít v blíže neurčeném hotelu ve Washingtonu.

Enquirer mezitím stáhl své nejvýbušnější tvrzení, že vznikl videozáznam zachycující Obamu v choulostivých situacích a své „odhalení“ opírá jen o výpověď řidiče, který Bakerovou vezl do hotelu, v němž měl být budoucí senátor ubytován.

Objevila se i e-mailová korespondence Obamy s Bakerovou. Když Michelle na manželovy pletky přišla, prosadila, aby byla sokyně odstraněna z jeho blízkosti - údajně na ostrov Martinik, což je patrně ještě divočejší spekulace.

První pár se ke zprávám bulváru nevyjádřil. Obama s chotí se v neděli objevili na výročím setkání s korespondenty. List The New York Post upozornil, že v knize nazvané Barack a Michelle: portrét amerického manželství, je Obamová líčena jako žárlivá manželka a také že vztah Obamy s Bakerovou nebyl čistě pracovní.

Aféra o nevěře si zatím ani nenašla cestu do velkých médií. Některé servery ji považují jen za bublinu, jiné si ale ponechávají dveře pootevřené. Server Mediaite.com vznesl otázku, proč by National Enquirer mířil tak vysoko jen s povrchními důkazy a riskoval pak ostudný pád. Zvlášť, když v uplynulých letech vynaložil tolik úsilí, aby si zlepšil reputaci. Koncem roku 2007 například odhalil nemanželskou aféru exkandidáta na viceprezidenta Johna Edwardse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám