Hlavní obsah

O zachráněného křížence z ledové kry je rvačka

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

O polského ovčáckého křížence, který přežil třídenní plavbu na ledové kře po řece Visle až do moře a jejž zachránili v pondělí až meteorologové z lodě plující 24 km od přístavu Gdyně, se strhl nečekaný zájem.

Článek

Postupně se totiž přihlásili čtyři lidé, kteří tvrdí, že je to bezpochyby jejich pes. Námořníci, kteří zachráněného psa prozatím pojmenovali Baltic po své lodi, nechávají na svém chráněnci, ke komu se sám přihlásí.

Spí v laboratoři, snídá párky

Zatím si pro psa, jehož pravé jméno dosud nikdo nezná, přišli dva lidé, kteří tvrdili, že je určitě jejich. Ve středu přišel muž, ale psovu důvěru nevzbudil:

Baltic si jeho lákání nijak nevšímal. Ve čtvrtek přišla žena, ale ani k té se pes nehlásil, i když ona sama byla přesvědčena, že psa poznává. Další dva údajní majitelé jsou podle ČTK teprve na cestě do Gdaňsku. Zda někoho z nich Baltic pozná, zůstává zatím otázkou.

Hrdina z kry se ale cítí na lodi Baltic jako doma. Kapitán Jerzry Wosachlo řekl, že pes spal na dece v laboratoři a ráno si spolu s námořníky pochutnal na snídani s párky. Největší vděk ale pochopitelně cítí k námořníkovi Adamu Buczyňskému, který ho vytáhl z kry na palubu: prakticky se od něj nehne.

Loď nyní kotví v Gdyni, kam posádce došel dopis, v němž její čin na záchranu psa ocenil prezident Lech Kaczyňski. Kapitán Wosachlo prohlásil, že pokud se psův skutečný vlastník nenajde, posádka ho adoptuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám