Hlavní obsah

Novomanželům je dohromady 203 let

Novinky, nčs

Láska kvete v každém věku, o čemž svědčí případ z amerického Ohia. V tamním domově pro seniory se totiž ve středu konala svatba, kdy věk novomanželů přesáhl úctyhodnou hranici 200 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šťastnými novomanželi se stali John a Phyllis Cookovi, přičemž stoletý muž u oltáře řekl své „ano” o tři roky starší snoubence. Ani pro jednoho nešlo o svatební premiéru, oběma už životní partner, dokonce dvakrát, zemřel.

V požehnaném věku už ani nedoufali, že by se mohli ještě jednou dočkat svatby, ale povedlo se. „Vím, že pro někoho to je možná kvůli našem věku těžko pochopitelné, ale prostě jsme se do sebe zamilovali,” říká Phyllis, jež má dlouhověkost v krvi. Její matka se dožila 106 let.

Pár svatbu neuspěchal, oficiálnímu obřadu předcházelo klasické randění, které trvalo přibližně rok. „Pak jsme si řekli, že bychom se tedy mohli vzít,” vysvětluje čerstvě ženatý muž.

A jak vypadá život novomanželů? Žijí spolu v jednom apartmánu, každý má však svůj vlastní prostor na soukromí. Vyráží spolu na večeře, absolvují také projížďky po okolí na pojízdných vozítkách.

Přesto když John odpovídal na otázku, jak nejraději tráví společný čas se svojí manželkou, odpověděl s pousmáním: „No, o tom bych asi raději neměl mluvit.”

Reklama

Výběr článků

Načítám