Hlavní obsah

Nova zfilmuje Román pro ženy

PRAHA

Příběh Michala Viewegha Román pro ženy bude zfilmován. Režie se ujal Filip Renč. V hlavních rolích romantické komedie se představí Simona Stašová, Zuzana Kanóczová a Marek Vašut. Hlavním producentem je televizní stanice Nova.

Foto: Město Bohumín

Bohumínská radnice dotuje sportovní aktivity, například plavání dětí.

Článek

"Do produkce českých filmů jsme se pustili systémově s jasnou vizí podpory české kinematografie prostřednictvím kvalitních a zároveň divácky atraktivních filmů," uvedl generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

"Román pro ženy je téměř dokonalým prototypem toho druhu projektů, na kterých se budeme i do budoucna podílet," dodal.

Nova se tak vydala na další podnikatelské pole. V poslední době se zvýšil počet domácích  filmových titulů, do kterých nejsledovanější televize vstoupila. Jejich distributorem je společnost Bioscop, na VHS a DVD je uvádí na trh společnost Magic Box.

"Jsem přesvědčen o tom, že dobrý český film může v kinech i na televizních obrazovkách konkurovat sebevýpravnější hollywoodské podívané. Záměrně kladu důraz na slovo dobrý, aby bylo zřejmé, že nechceme vyrábět jeden film za druhým jako na běžícím pásu," vysvětlil Dvořák.

"Naše projekty pečlivě vybíráme a není to vůbec jednoduché. Největším problémem současného českého filmu totiž nejsou nedostatečné zdroje financování, ale nedostatek zajímavých látek profesionálně zpracovaných tak, aby dokázaly výrazně zaujmout diváky. Věřím tomu, že díky naší pomoci budou snadněji vznikat dobré filmy."

Snímek založený na originální situační komice, vtipných dialozích a jímavém lidském osudu vstoupí do kin 14. dubna 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám