Hlavní obsah

Nová zbraň na piráty silnic? Policejní lamborghini uhánějící 350 km/h

Novinky, vps
Dubaj

Dubajští policisté si mohou od čtvrtka užívat luxusního Lamborghini Aventador, které bylo přidáno do tamní flotily policejních vozů. Automobil s maximální rychlostí 350 kilometrů za hodinu má policii pomoci v honičkách a zvýšit kvalitu jejich hlídkování, uvedl australský zpravodajský server ninemsn.com.au.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Dubaji si na dálniční piráty pořídila lamborghini

 
Článek

Standardní verze tohoto vozu stojí zhruba devět miliónů korun a má výkon 700 koní, tento model ale doznal nespecifikovaných změn. Nákup asinejdražšího policejního vozu na světě si policejní šéfové obhájí – 15 procent všech udělených pokut za dopravní přestupky je za řízení v rychlostech přesahujících 200 kilometrů za hodinu.

Podle deníku The Independent ale není pravděpodobné, že by lamborghini bylo nasazeno na běžnou policejní práci. Spíše lze očekávat, že bude posíláno na hlídky do turisticky frekventovaných oblastí. Zástupce policejního ředitele Khamis Matter al-Muzaina totiž prohlásil, že tento vůz bude ukazovat, jak je Dubaj stylová.

Aventador není prvním supersportovním policejním vozem na světě. Již v roce 2004 dostali od stejné automobilky italští policisté model Gallardo. V roce 2009 ho ale jedna hlídka po vlastní chybě nabourala. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám