Hlavní obsah

Nová pouliční specialita. Britští dělníci si pekli kuřata v horkém asfaltu

Novinky, pal

Jsou lidé, kteří si libují v pouličních jídlech, někteří zase jedí jen na cestách a jezdí od drivu ke drivu. Ale britští dělníci to dotáhli ještě dál, jedí totiž přímo ze silnice. Konkrétně, začali si péct kuřata v horkém asfaltu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dělníci si v kolečku s horkým asfaltem vařili obědVideo: Caters News / Martin Crompton/John Webb , AP

 
Článek

Martin Crompton a John Web se znají už více než 30 let, ale teprve během posledního roku se potkávají také na směnách v práci. Společně asfaltují silnice v oblasti Velkého Manchesteru, anglického metropolitního hrabství v Severozápadní Anglii obklopujícího stejnojmenné město.

Nešikovný dělník prošpikoval čelní sklo jedoucího auta ocelovou trubkou

Koktejl

John se 27. listopadu rozhodl, že Martinovi a dalším kolegům ukáže svou specialitu. Říká tomu drive-thru vyššího levelu. Kuřata obalená v alobalu se vloží do horkého asfaltu, přesně toho, který dělníci používají na silnice. Po 20 minutách je jídlo hotové a připravené k podávání.

Po 20 minutách je třeba měnit asfalt

„Koláče a polévky se dělají 15 minut, vejce 18, slanina a klobása 20,“ pochlubil se John, že má s tímto způsobem přípravy jídla už nemalé zkušenosti.

Michelinský kuchař dostal vyhazov za to, že pozval přátele do svého podniku

Muži

Sám tento způsob vaření všem vřele doporučuje. Dávat jídlo do horkého asfaltu přirovnává k historickému způsobu vaření, kdy se pokrm zahrabal do hlíny a položily se na něj horké kameny.

„Jen je třeba dát pozor, že když by se jídlo dělalo déle jak 20 minut, je potřeba vyměnit asfalt,“ upozornil kulinářský průkopník John Web.

Reklama

Výběr článků

Načítám