Hlavní obsah

Nízký plat učitelky chlapec kompenzoval ze svého

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Platy učitelů se neřeší jen u nás. Na americké Floridě se devítiletý Parker Williams rozhodl, že své oblíbené učitelce trochu přilepší. Z vlastních úspor.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za co většina devítiletých dětí utratí peníze, které dostanou k narozeninám? Třeba za sladkosti nebo videohru. Parker Williams z Tampy na Floridě však není jako ostatní. Svých 15 dolarů (350 korun), které mohl „rozfofrovat”, za co chtěl, se rozhodl věnovat své paní učitelce.

O nápadu, který se zrodil v Parkerově hlavě, nevěděli ani jeho rodiče. K darovaným penězům chlapec připojil i vzkaz: „Vážená paní Chambersová, myslím si, že učitelé nedostávají za svoji práci tolik peněz, kolik by si zasloužili. Přijala byste tak prosím tento dar?”

Lidé by měli být milejší

Z pochopitelných důvodů si peníze pedagožka nenechala. „Takový dar přijmout nemohu, ale moc si vážím tvého gesta, Parkere. Žáci jako ty jsou tím důvodem, proč učím,” odepsala pedagožka chlapci.

Chlapci nepřišel nikdo na narozeniny, zasáhly slavné osobnosti

Koktejl

Spokojeni jsou ale nakonec oba. „Teď mám alespoň pocit, že jsem se pokusil udělat něco správného. Řekl bych, že lidé by na sebe měli být mnohem milejší. Navíc paní Chambersová je moc dobrá učitelka a věnuje se každému žákovi,” prozradil později Parker, který peníze bude moci utratit za obyčejné věci.

O příběhu, který se dozvěděli nakonec i rodiče žáka, informoval na sociálních sítích Parkerův otec. Podle něj měla matka ze synova gesta slzy v očích.

Reklama

Výběr článků

Načítám