Hlavní obsah

Nevěsta u oltáře vzala kramle, ženich se nakonec oženil s vlastní sestrou

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastní svatba je okamžik, který si budete pamatovat buď do smrti, nebo minimálně do uzavření té další. Pro jistého muže z Kambodže bude platit spíš první varianta. K obřadu s původní snoubenkou totiž vůbec nedošlo a do akce musela vstoupit ženichova sestra. Video ze svatby zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Snoubenka utekla od oltáře, zaskočit musela sestra ženichaVideo: AP

 
Článek

Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, se chystal v dubnu oženit se svojí snoubenkou. Všechno již bylo připraveno a hosté byli na místě.

Snoubenka si však svatbu na poslední chvíli rozmyslela a muž, jenž je upoután na invalidní vozík, zůstal v slzách a lidově řečeno „na ocet”.

Bylo naprosto srdcervoucí vidět tam bratra bezmocně zírat.
Sophia Lenová - sestra ženicha

Vzhledem k tomu, že tradiční a nákladný khmerský obřad již byl kompletně připraven, z události podle tradice nemohlo sejít. Do svatebních šatů se tak oblékla sestra ženicha a ujala se role nevěsty.

Oba sourozenci pronesli tradiční sliby, prošli duchovním obřadem a vyměnili si prstýnky. „Svého bratra miluji a nechtěla jsem, aby v tak výjimečný den zůstal sám. Vždycky jsem se o něj starala a vždycky budu,” uvedla odhodlaná sestra.

Nevěstu na útěku odradila rodina

Později vyšlo najevo, že původní snoubenku od svatby odradila její rodina. Údajně kvůli ženichově handicapu; muž totiž bez pomoci není schopný chodit a je permanentně upoután na invalidní vozík.

„Měla právo z té svatby couvnout, ale udělat to takhle pozdě, v ten nejméně vhodný okamžik, kdy je celá svatba připravena a hosté jsou na místě, to mi přijde naprosto neuctivé vůči celé naší rodině,” myslí si Sophia.

„Bylo naprosto srdcervoucí vidět tam bratra bezmocně zírat,” dodala s tím, že ještě den před svatbou se konal večírek, na němž nevěsta nejevila žádné známky pochybností.

Podle starých khmerských tradic bylo rovněž nevěstě rodinou ženicha vyplaceno věno. Sophia ale uvedla, že se ho rodina nevěsty zavázala vrátit.

„Nejsem si jistá, proč vůbec s mým bratrem byla, a jestli jej vůbec někdy milovala,” uzavřela novopečená manželka.

Reklama

Výběr článků

Načítám