Hlavní obsah

Neumí plavat, přesto přežil 60 hodin v rozbouřeném moři

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měl 42letý Lien-fa Ceng z Tchaj-wanu, který strávil 60 hodin v moři poté, co ho v pátek při rybaření na pláži odnesla nečekaně silná vlna. Záchranáři ho našli v neděli ležet vyčerpaného na jiné pláži, ovšem o 75 kilometrů dál. V rozbouřeném moři přežil i přesto, že neumí plavat, informoval v úterý server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neplavec, který přežil 60 hodin v moři, se z hrůzného zážitku zdárně zotavilVideo: Reuters

 
Článek

Ceng chytal úhoře na pobřeží v okresu Chua-lien, aby si trochu přivydělal. Zaskočily ho však silné vlny. První podle svých slov ustál, druhá už ho strhla. Když se odpoledne nevrátil domů, došlo jeho ženě, že se něco stalo.

„Obvykle chodí domů mezi čtvrtou a pátou odpoledne. Když nepřišel v pět hodin, zavolala jsem policii,“ citovala manželku agentura Reuters.

Příležitostný rybář neumí plavat, měl ale štěstí, protože ve vodě spatřil kus dřeva a dokázal se na něm udržet. Nechal se unášet a doufal, že narazí na loď. Nakonec ho vlny donesly blíže k pobřeží, viděl tak světla na blízké silnici a začal „kopat vodu“.

„Když se moje nohy dotkly písku, přestal jsem a nechal se donést na břeh,“ uvedl Ceng pro Reuters.

Na pláži ho v neděli kolem poledne našli členové pobřežní stráže. Podle lékařů byl mírně dehydrovaný a měl rány na rukou, další zranění neutrpěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám