Hlavní obsah

Netrpělivá holčička nevydržela a přestřihla pásku před Erdoganem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dětmi bývá někdy potíž. Když si něco vezmou do hlavy, těžko je člověk ohlídá. Platí to i pro tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, který měl společně s několika dětmi slavnostně otevřít veřejný park v Ankaře. Zatímco Erdogan čekal, až dostane pokyn, holčička nečekala na nic a s nůžkami v ruce splnila ihned svůj úkol. Organizátoři museli narychlo sehnat jinou pásku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Holčička při slavnostním otevření parku v Ankaře předběhla Erdogana a přestřihla páskuVideo: Reuters

 
Článek

Ke slavnostnímu otevření parku došlo ve čtvrtek 28. října. Přestřihávání pásky se zúčastnilo několik dětí a zástupy politických pohlavárů s Erdoganem v čele. Fotografové ještě rovnali hosty a nikdo si nevšímal malé holčičky s nůžkami v ruce a očima upřenýma na pásku.

„Přestřihla jsem to,“ vítězoslavně zvolala, když páska spadla na zem a politici za ní pobaveně koukali, co že se to stalo. „Proč si tak spěchala?“ ptá se na záznamu turecký prezident.

Organizátoři okamžitě přispěchali s druhou páskou. Vše bylo opět připraveno a slavnostní zahájení bylo započato modlitbou. Politici otočili dlaně vzhůru, avšak holčička se soustředila plně na pásku a chtěla ji znovu přestřihnout.

Erdogan si toho byl vědom a dívku několikrát upozornil, že musí ještě počkat. Po modlitbě se dostal ke slovu Erdogan a v tu chvíli se nemohl věnovat holčičce. Té už došla trpělivost a chtěla se opět pustit do práce, za tureckého prezidenta však zaskočil jeden z jeho pobočníků.

Erdogan nařídil vyhostit diplomaty, kteří vyzývali k propuštění vězněného filantropa

Blízký a Střední východ

Pásku prostě zdvihl, aby na ni holčička nedosáhla dříve, než budou všichni připraveni. To se ale dívce moc nelíbilo a politici se nechali obměkčit. Koneckonců, Erdogan se již blížil ke konci svého proslovu. Zbývalo už jen pár slov a holčička pásku přestřihla podruhé. V tu chvíli již organizátoři i politici rezignovali. Vystřelily konfety, ozvala se hudba a zbylí účastníci ceremonie přestřihli pásku rovněž.

V nedávné době je to již podruhé, co se tato věc Erdoganovi přihodila. Na počátku září takto předčasně přestřihl pásku malý chlapec v provincii Rize. Když ho turecký prezident viděl, rozčileně mu poklepal na hlavu. Chlapec pak pásku držel napnutou v rukách, dokud ji nepřestřihli i ostatní.

Reklama

Výběr článků

Načítám