Hlavní obsah

Netradiční biatlon v Rusku. Závodí se v tancích

Novinky, tcs

Vojenské posádky z více než dvaceti zemí světa se už pošesté sešly, aby změřily síly v netradičním klání. Vojenská oblast Alabino nedaleko Moskvy hostí další ročník tankového biatlonu.

Záznam: V Rusku se koná tankový biatlon s mezinárodní účastíVideo: AP

 
Článek

Soutěžní posádky urazí v každém tříkolovém závodě 6 až 10 kilometrů.

Během prvního kola pálí tankovým kanónem na tři cíle ve vzdálenosti 1800, 1700 a 1500 metrů. V druhém kole pak střílí kulometem na cíle představující protitankové jednotky a jednotky pěchoty ve vzdálenosti 600 až 700 metrů. Ve finálním kole je čeká ve vzdálenosti 1200 metrů cíl v podobě protitankového děla, které musí posádka zničit spřaženým kulometem.

Většina posádek závodí s ruskými tanky T-72B3 (modernizovaná verze legendární T-72). Pouze Bělorusové závodí se svými tanky T-72BME a Číňané se svým tankem Typ-96.

Foto: Profimedia.cz

Mongolský tank během prvních jízd netradičního biatlonu (6. srpna 2019).

Netradiční soutěž se koná již od roku 2014 a doposud v ní vždy zvítězila domácí reprezentace. Druhou nejúspěšnější zemí je Čína. Mezi tradiční účastníky patří postsovětské země jako například Bělorusko či Kazachstán. Účastní se však i země z Asie, Afriky či z Jižní Ameriky. Loni se biatlonu poprvé účastnila Sýrie.

Netradiční vojenská show byla slavnostně zahájena v sobotu 3. srpna, nechyběl ani slavnostní ceremoniál nazvaný příznačně „Tankový balet“. Klání tankistů potrvá až do 17. srpna, kdy vyvrcholí finálovými jízdami a předáváním medailí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám