Hlavní obsah

Nerybařit. Piktogramy poradí, co nedělat na záchodcích v Soči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soči
Aktualizováno

Toalety v olympijské vesnici v Soči nejsou jen tak nějaké zařízení. Visí na nich série piktogramů, v nichž se uživatelům zakazuje dělat to či ono. Například nesmí na toaletě rybařit.

Foto: Sebastien Toutant/Twitter

Článek

Obrázek vyfotil kanadský snowboardista Sebastien Toutant. Kromě vyměšování vsedě se nesmí dělat prakticky nic jiného. Ani močit vestoje.

Některé požadavky jsou vcelku logické: nešlapat na prkénko, nezvracet do záchodu či nebrat drogy. Otazníky budí přeškrtnutá postavička, která v záchodové míse zkouší rybařit na udici.

Vzhledem k tomu, že součástí ZOH rybolov není, je nepravděpodobné, že by s sebou sportovci měli potřebné vybavení. A i kdyby, ani největší optimista by nemohl věřit, že v míse chytí cokoli zajímavého.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě toalety v jedné kabince nabízejí při vykonávání potřeby výhled z okna v přízemíVideo: Reuters

V souvislosti s toaletami vzbudila pobavení i fotografie dvou záchodků v jedné kabince v biatlonovém středisku. Nápadů, co všechno by se na podobných toaletách dalo dělat a k čemu jsou určeny, bylo bezpočet. "Tohle je způsob, jak Rusko chápe potřeby sexuálních menšin," byla jedna z reakcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám