Hlavní obsah

Německé dráhy odmítly zastavit rychlík, v němž matka zapomněla dvouleté dítě

Berlín

Hodinu strachu zažila devatenáctiletá Ulrike Krachtová, než policie dostihla vlak, v němž zůstala její dva a půl roku stará dcera. Německé dráhy totiž odmítly rychlík zastavit, protože by tak nabral zpoždění. Krachtová pak s policií uháněla do další stanice, aby tam malou Marii Luise z vlaku vysvobodila.

Foto: Profimedia.cz

Německé dráhy si na přesnost potrpí. Průvodčí nezastavil vlak ani poté, co uvnitř nechala matka svou malou holčičku. Ilustrační foto

Článek

Podle výpovědi Krachtové za vše mohou automaticky uzavíratelné dveře. Vystupovala totiž z vlaku se spoustou zavazadel, když vyskočila s kufry na peron, najednou se automatické dveře zavřely a její dcerka zůstala stát za nimi uvnitř vagónu. Pár sekund nato se vlak rozjel.

„Snažila jsem se nejprve vyložit z vlaku všechny své věci, když se najednou zavřely dveře a dcera zůstala uvnitř! Byl to nejhorší moment mého života. Slyšela jsem Marii Luise křičet. Ale vlak se rozjel a byl pryč,“ uvedla Ulrike Krachtová.

Když požádala výpravčího, aby vlak zastavil, odmítl s tvrzením: „To nejde. Musí být v příští stanici podle jízdního řádu.“ Policie pak se spuštěnými majáky dohnala vlak ve stanici Neurippin, kde se matka s dcerou shledala.

Reklama

Výběr článků

Načítám