Hlavní obsah

Němce obvinili z vydírání modelky Cindy Crawfordové

– Los Angeles

Šestadvacetiletý Němec Edis Kayalar byl obviněn, že se pokoušel vydírat modelku Cindy Crawfordovou. Chtěl prodat tisku fotografii, která měla ukazovat, že týrá své dítě. Od modelky požadoval 100 000 dolarů.

Článek

O vydírání informovala kancelář prokuratury v Los Angeles. Pokud by Kayalarovi byla prokázána vina, hrozil by mu trest vězení v délce až dvou let.

Mluvčí prokuratury Thom Morozek dále uvedl, že americká prokuratura je v kontaktu s německou. Kayalar, který byl v USA nelegálně, byl v září zadržen a už byl vyhoštěn, takže se nyní nachází v Německu.

Kayalar chtěl nabídnout tisku obrázek, kde je sedmiletá dcera Cindy Crawfordvé a Rande Gerbera přivázaná k židli. Fotografii získal od bývalé chůvy děvčátka, s níž se přátelil. Obecně se soudí, že nešlo o týrání, ale že šlo o součást hry na policajty a zloděje.

V létě se Kayalar spojil s Crawfordovou a jejím manželem Randem Gerberem, který o existenci fotografie neměl tušení. Pohrozil jim, že jestliže nedostane zaplaceno, dá snímek k dispozici bulváru. Manželé se obrátili na úřady, což vedlo k policejnímu vyšetřování. Po deportaci do Německa začátkem listopadu Kyalar modelce znovu telefonoval a chtěl peníze, což vedlo ke vznesení obžaloby z vydírání.

Crawfordová a Gerber podle svého tiskového mluvčího chystají podniknout všechny právní kroky, proti pachateli i těm, kdož mu pomáhali v šíření a prodeji fotografie jejich dcery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám