Hlavní obsah

Nejvyšší manželé na světě měří dohromady 407 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Jejich výška udělala z Waynea a Laurie Hallquistových ideální pár, když se před sedmi lety poznali. A ve čtvrtek jim otevřela cestu do Guinnessovy knihy rekordů, kam byli zapsáni coby nejvyšší žijící sezdaný pár, oznámila agentura Reuters.

Článek

Hallquistovi, kteří žijí v kalifornském Stocktonu, měří dohromady 407,4 centimetru - Wayne 209,4 cm a Laurie 198 cm. "Odsud je všechno z úplně jiné perspektivy a nemáme problém jeden druhého najít v davu," řekla Laurie po slavnostní ceremonii v Hollywoodu, kde byl jejich rekord oficiálně uznán. "U některých lidí víme, že začali plešatět, ještě dřív, než oni sami," zažertoval Wayne.

Foto: Reuters

Jako druhou svatbu pojali zapsání do Guinnessovy knihy rekordů nejvyšší manželé na světě.

Hallquistovi se seznámili v roce 2003 v klubu pro svobodné, kde prý všichni na první pohled poznali, že tihle dva by pro sebe mohli být ti praví. "(Laurie) vešla dovnitř, všichni se na ni podívali a pak se otočili ke mně," vzpomíná Wayne.

Jsou první v kategorii nejvyšší žijící sezdaný pár

Svoji jsou už sedm let, ale zástupce Guinnessovy knihy rekordů kontaktovali až letos. Odradilo je prý to, že si na internetu přečetli, že se v 19. století vzali partneři, kteří oba měřili 213 centimetrů. Až letos zjistili, že mohou kandidovat v jiné kategorii: Nejvyšší žijící sezdaný pár.

"Možná jsou někde na světě manželé, kteří jsou vyšší než Hallquistovi, ale dokud je nenajdeme a nezměříme, pak mají Hallquistovi rekord pro sebe," potvrdil za Guinnessovu knihu rekordů Stuart Claxton.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám