Hlavní obsah

Největší tetris na světě se hrál na mrakodrapu

Novinky, vps

Fanoušci tetrisu měli minulý týden ve Filadelfii možnost zahrát si tuto legendární hru na poněkud větší obrazovce. Tou byly stěny 133 metrů vysokého mrakodrapu Cira Centre a pravděpodobně se jedná o největší plochu, na jaké se kdy tetris hrál.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadšenci si zahráli obří Tetris na stěně mrakodrapu

 
Článek

Na ploše téměř celé fasády budovy Cira Centre jsou rozmístěny LED žárovky, které umí měnit barvu, není proto překvapením, že pro obří hru tetris byla vybrána právě tato budova. Hry se na jejích stěnách ostatně nehrály poprvé, loni si zájemci například mohli vyzkoušet Pong.

Loňské hraní Pongu zorganizoval herní designér a docent z Drexel University Frank Lee, který stál i za sobotní akcí. Jednalo se o symbolickou oslavu nadcházejícího červnového výročí hry tetris, kterou před téměř 30 lety vytvořil ruský programátor Alexej Pažitnov.

BEZ KOMENTÁŘE: Na stejném mrakodrapu se loni hrál obří Pong

Právě za Pong drží Lee rekord v Guinnessově knize rekordů za největší plochu, na níž se hrála elektronická hra, a nejspíš se dočká i dalšího zápisu. Tetris se sice už hrál na stěnách různých budov, více než devět tisíc metrů čtverečních, které tvoří plochu severní a jižní stěny Cira Centre, je ale podle agentury AP novým rekordem.

U joysticků se zastavovali herní nadšenci i běžní kolemjdoucí a společně si hru užívali. To byl také Leeho cíl.

„Technologie nás svým způsobem izolovala. Chtěl jsem, abychom tady byli společně a hráli společně,“ řekl Lee davu zájemců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám