Hlavní obsah

Stěna budovy se změnila v obří herní obrazovku

– Sao Paulo
Novinky, vps

Návštěvníci a obyvatelé brazilského Sao Paula si mohou užívat nevšední atrakci. Stěna kulturního centra FIESP na tamní Paulista Avenue se totiž změnila v obří herní obrazovku, na které si lze zahrát několik klasických her. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na stěně budovy v Sao Paulu vyrostla obří herní obrazovkaVideo: Reuters

 
Článek

O naprogramování interaktivní pyramidovité stěny se postaral mezinárodní tým programátorů a digitálních umělců. Vznikla tak obrazovka o celkové velikosti 3 000 metrů čtverečních. Zahrát si na ní lze Tetris, Pac-Mana a speciálně upravenou verzi hry Space Invaders s názvem Paulista Invaders. Vše je ovládáno pomocí iPadu.

Organizátoři sice uvedli, že se jedná o největší herní obrazovku na světě, ale tato informace není pravdivá. O nepsaný rekord se na konci roku 2010 postaral mladík z Číny, který si zahrál na LED obrazovce o rozměrech 250 x 30 metrů, tedy 7 500 metrů čtverečních. [celá zpráva]

Tvůrci atrakce s názvem „Play!“ tvrdí, že chtěli předvést umění videoher ze 70. a 80. let a zároveň přimět lidi, ať si udělají přestávku v jejich hektických životech a rozhlédnou se po městě, ve kterém žijí.

„Myslím, že je to důležité. Lidé občas nemají čas, aby se zastavili a podívali se okolo. Tohle je tak nápadné, že tomu musí věnovat alespoň jeden pohled,“ řekl studentka Alice Souzová.

Zájem o hraní je velký a často se tvoří fronty. Ještě více lidí se ale zastaví a celou scénu si fotí. Hráči pak přiznávají, že soustředit se před tolika diváky není vůbec jednoduché. Atrakce bude dostupná až do této neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám