Hlavní obsah

Největší krádež hraček na Moravě

BRNO/MODŘICE

Nesnadný úkol mají policisté z Brněnska, kteří musí objasnit dosud největší krádež hraček na jižní Moravě. Desítky plyšáků včetně slavné dvojice Tom a Jerry, chrastítek s Teletubbies, panenek a vláčků zmizely koncem minulého týdne v Modřicích na Brněnsku.

Foto: Zlínský kraj - Petr Zákutný

Marie Smejkalová, nejstarší občanka Zlínského kraje, slaví v těchto dnech 107. narozeniny.

Článek

"Hračky převážel v dodávce řidič jisté soukromé firmy. Vůz zaparkoval v Modřicích a zloděj se do něj dostal po vysazení zadního okna," prozradila v pondělí policejní mluvčí Dagmar Bartoníková. Na kradoucího zloděje musel být podle ní kuriózní pohled, protože mnozí plyšáci jsou až metr vysocí.

Krádeží vznikla škoda 50.000 korun a zloději hrozí až dva roky vězení. Policisté nyní musí zjistit, zda se pachatel nepokusí lup prodat v tržnicích. Ještě před tím se ale kriminalisté vrátí do dětských let. Budou totiž muset přesně vědět, po čem vlastně pátrají. Zjistí tak, jak vypadají moderní elektrické vláčky, že Tom a Jerry jsou kocour s myší svádějící neustálý boj a také jak vypadají postavičky z populárního britského dětského seriálu Teletubbies.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám