Hlavní obsah

Největší koulovačky na světě se zúčastnilo téměř šest tisíc lidí

Seattle

Nový světový rekord hodný zápisu do Guinnessovy knihy vytvořili obyvatelé Seattlu v americkém státě Washington. Na hromadnou koulovačku přišlo 5 834 osob, které tak vytvořily největší podobnou sněhovou válku na planetě. Pořadatel Neil Bergquist chtěl původně rozpoutat jen hromadnou bitvu s koulemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do největší sněhové bitvy na světě se zapojilo 6000 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Seattle letos nezažívá zrovna klasickou zimu, zřídka tam padají z nebe vločky a pro akci „Snow Day“ nebyly vhodné podmínky. Neil Bergquist ale neváhal a od společnosti KLB Construction si půjčil zařízení na výrobu sněhu, jehož měl nakonec k dispozici dvaasedmdesát tun.

Bergquist z akce udělal charitativní akci, která měla vynést peníze pro mládež v oblasti. Za darované peníze si mohly společnosti vytvořit ze sněhu vlastní pevnosti s reklamou. A celkem se takto podařilo získat padesát tisíc dolarů (asi 960 tisíc korun).

Komisaři Guinnessovy knihy rekordů pak potvrdili, že koulovačky trvající minutu a půl se účastnilo 5 834 osob. Američané tak překonali dva roky starý rekord z Jižní Koreje, kde se potkalo se sněhovou koulí v ruce 5 400 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám