Hlavní obsah

Nejstarším žijícím psem na světě je čivava z Floridy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně nejstarším žijícím psem na světě je podle Guinnessovy knihy rekordů jednadvacetiletý samec čivavy jménem TobyKeith. Čtyřnohý stařeček žije se svou paničkou Giselou Shoreovou ve floridském Greenacres.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stařičkého psa Američanka adoptovala, když mu bylo pár měsíců. „Byla jsem dobrovolníkem v útulku Peggy Adams Animal Rescue a jeden ze zaměstnanců mi řekl o starším páru, který se chtěl vzdát štěněte, o které se už nadále nemohl starat,” svěřila se Shoreová zástupcům Guinnessovy knihy rekordů.

„S tím párem jsem se poté setkala a byla jsem představena maličké čivavě. Pojmenovali ji Peanut Butter, já ji ale brzy přejmenovala na TobyKeith,” dodala.

Skutečnost, že by TobyKeith mohl být nejstarším žijícím psem na světě, Shoreovou napadlo, když oslavil 20. narozeniny.

Guinnessova kniha rekordů mu tento rekord uznala 16. března, kdy bylo psovi přesně 21 let a 66 dní. V pátek pak na sociálních sítích sdílela video, kde Shoreová TobyKeitha v krátkém videu představuje.

K historickému rekordu mu chybí přes 8 let 

Čivavy se obvykle dožívají 12-18 let, výjimkou ale nejsou ani starší. „Lidé nemohou uvěřit, jak dobře na svůj věk vypadá,” uvedla jeho majitelka.

V britské zoo rozmnožili želvu sloní, otcem je 70letý samec

Koktejl

Historicky nejstarším zaznamenaným psem byl australský honácký pes jménem Bluey, který zemřel v roce 1939 ve věku 29 let a 5 měsíců. Aktuálně nejstarším žijícím živočichem na světě je pak samec želvy obrovské Jonathan, jenž letos oslavil 190. narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám